Home » Alzheimer

Alzheimer herkennen
Heeft mijn moeder/vader Alzheimer?

Heeft mijn moeder/vader Alzheimer?

  Vraagt u zich af of uw moeder of vader Alzheimer heeft? De diagnose kan soms lastig vast te stellen zijn, omdat de meest voor de hand liggende..

Herken Alzheimer bij ouderen

Herken Alzheimer bij ouderen

  Heeft mijn moeder/vader Alzheimer? Vraagt u zich af of uw moeder of vader Alzheimer heeft? De diagnose kan soms lastig vast te ste..

Alzheimer herkennen

Alzheimer herkennen

  Alzheimer herkennen De ziekte van Alzheimer is de meest veelvoorkomende vorm van dementie, een syndroom waarbij informatie niet meer..

Alzheimer, Dementie, vergeetachthigheid

Alzheimer, Dementie, vergeetachthigheid

  Herken signalen van Alzheimer Het kan soms erg lastig zijn om vast te stellen of iemand aan de ziekte van Alzheimer leidt. Maar pas ..

Alzheimer herkennen

Waarschuwingssignalen Alzheimer

De ziekte van Alzheimer is te herkennen aan verschillende waarschuwingssignalen, zoals geheugenverlies (voornamelijk bij pas verworven informatie), moeite met het uitvoeren van alledaagse taken, taalproblemen, desoriëntatie, een verslechterd beoordelingsvermogen, problemen met plannen, spullen op een onlogische plek neerzetten, sociale afzondering, onrust, stemmingswisselingen en veranderingen in het gedrag of de persoonlijkheid.

Diagnose

Indien u veel van de genoemde waarschuwingssignalen herkend en vermoedt dat een naaste Alzheimer heeft, neemt u dan contact op met de huisarts. Hij of zij kan u doorverwijzen naar een specialist, die uiteindelijk de diagnose stelt. Alzheimer is vooralsnog niet te genezen, maar een tijdige diagnose vergroot de kans dat de behandeling helpt om de ziekte te stabiliseren of te vertragen.

Ontvang meer info

Vul hieronder uw gegevens in om meer informatie te krijgen over Alzheimer herkennen