Home » Alzheimer » Herken-Alzheimer-Snel

Alzheimer herkennen

Alzheimer herkennen

 

Alzheimer herkennen

De ziekte van Alzheimer is de meest veelvoorkomende vorm van dementie, een syndroom waarbij informatie niet meer goed door de hersenen kan worden verwerkt. Meestal is het de partner of een familielid die voelt dat er iets niet helemaal klopt.

Waarschuwingssignalen Alzheimer

De ziekte van Alzheimer is te herkennen aan verschillende waarschuwingssignalen, zoals geheugenverlies (voornamelijk bij pas verworven informatie), moeite met het uitvoeren van alledaagse taken, taalproblemen, desoriëntatie, een verslechterd beoordelingsvermogen, problemen met plannen, spullen op een onlogische plek neerzetten, sociale afzondering, onrust, stemmingswisselingen en veranderingen in het gedrag of de persoonlijkheid. Alzheimer is bij iedereen anders Bovenstaande waarschuwingssignalen kunnen in meer of mindere mate aanwezig zijn, maar hoeven niet allemaal zichtbaar te zijn. Alzheimer uit zich bij iedereen op een andere manier, dus de symptomen verschillen per persoon.

Diagnose

Indien u veel van de genoemde waarschuwingssignalen herkend en vermoedt dat een naaste Alzheimer heeft, neemt u dan contact op met de huisarts. Hij of zij kan u doorverwijzen naar een specialist, die uiteindelijk de diagnose stelt. Alzheimer is vooralsnog niet te genezen, maar een tijdige diagnose vergroot de kans dat de behandeling helpt om de ziekte te stabiliseren of te vertragen.

Ontvang meer info

Vul hieronder uw gegevens in om meer informatie te krijgen over Alzheimer herkennen