Home » Asbest

Asbest herkennen
Hoe verwijder ik asbest?

Hoe verwijder ik asbest?

  Hoe verwijder ik asbest?  Het gebruik van asbest kan levensgevaarlijk zijn en is tegenwoordig dan ook streng verboden. Helaas is he..

Waar bevind asbest zich?

Waar bevind asbest zich?

  Waar zit asbest in verwerkt?  Vanwege de isolerende, schimmelbestendige, brandwerende, slijtvaste en duurzame eigenschappen is asbe..

Professionele verwijdering

Professionele verwijdering

  Het gebruik van asbest kan levensgevaarlijk zijn en is tegenwoordig dan ook streng verboden. Helaas is het vroeger dusdanig veel toegepast dat..

Waar zit asbest in verwerkt

Waar zit asbest in verwerkt

  Vanwege de isolerende, schimmelbestendige, brandwerende, slijtvaste en duurzame eigenschappen is asbest in veel verschillende bouwmaterialen v..

Asbest herkennen

Asbesthoudende materialen

Asbesthoudend materiaal kan zowel hechtgebonden als niet-hechtgebonden zijn. Hechtgebonden asbest zit doorgaans verwerkt in harde materialen zoals cement waarbij de vezels niet snel vrij kunnen komen. Niet-hechtgebonden asbest is zacht en heeft doorgaans een vezelachtige structuur. Asbest is in ruim 3.000 verschillende soorten producten gebruikt, van golfplaten en dakleien tot plafonds en vloeren en van rioleringen en leidingen tot elektrische apparaten en bloembakken.

Identificatie asbest

Omdat asbest zoveel verschillende toepassingen kent, kan het lastig zijn om te herkennen. Het zien van een vezelachtige structuur is geen garantie dat u ook daadwerkelijk met asbest te maken heeft. U kunt eigenlijk alleen uitsluitsel krijgen van een gespecialiseerd asbestbedrijf; zij kunnen het materiaal met een elektronenmicroscoop onderzoeken en vaststellen of het echt om asbest gaat.

Ontvang meer info

Vul hieronder uw gegevens in om meer informatie te krijgen over Asbest herkennen